Si, nosotros también usamos cookies. Esas cosas con nombre de "galletita" que ayudan a que tu navegación sea más personalizada. Cierra este mensaje y nos darás tu permiso para seguir utilizándolas. Y seguirás disfrutando de diarioDESIGN como siempre.

Feliz viaje por nuestra web Cerrar
Vallromanes apertura

Horizontal architecture in El Maresme.

We are 20 Km away from Barcelona, the city where Antoni Gaudi decided to raise the curve line to the class of sublime art (“the curve is the god`s line”, used to say the brilliant catalan architect). And here `rises´ an edification that, nevertheless, is characterized by the opposite. It’s a family country house horizontally deployed in el Maresme, an architecture which lay down for soberness and a lack of redundant elements. In the outside as well as in its warm interior decoration. This large country house, with three bedrooms, garden and a swimming pool is one of the most luxury houses for sale in el Maresme, to be specific in Vallromanes municipality.

Casa Vallromanes 09
Casa vallromanes 01
Casa Vallromanes 06

Visual continuity

The esthetic continuity of the façade contribute to the unity and harmony of the whole building. This continuity between pavement and façade is achieved mixing the chromatics and materials. With a 571 m2 surface not rising in height but in width, strongly noticeable by its horizontal design. Distributed in two heights (three counting basement and garage), the façade it’s a perfect justapoxition of square volumes only duplicated in one of the second floor sides, without vertical pretentiousness.

Casa Vallromanes 08

It draws the attention the straight lines predominance in the whole building and particularly in the main façade. Wooden sheets on the floor covering balconies from side to side perfectly continued with venecian wooden blinds.

The pararel and horizontal lines are only interrupted by pillars verticality as a grid. The wooden blinds can be lifted to shape a practical porch, allowing to enjoy the outsides, introducing the exteriors into the house.

Casa vallromanes 02

This sun shield system is possible thanks to the wooden blinds structure is able to change the position angle entirely. It can be deployed singly or coordinated to create a creative porch effect.

Cas Vallromanes 03

This way, the user is able to control and customize the level of sun protection, sunlight baths generously the main façade during all the seasons thanks a south orientation. An elegant design, functional and very efficient that also guarantees discreetness and privacy.

Casa Vallromanes 05

Sheet of water

The exterior, created to be enjoyed major part of the year, one of the highlights it’s the swimming pool design. In fact, this sheet of water was designed to be used as a swimming lane. The dimensions (2×25 meters and 51m2) refer to this finality. As curiosity, it should be noted that it is filled with seawater.

Casa Vallromanes 11

Its outstretched shape and harmonious arrangement, parallel to the balconies floor, spotlight the marked horizontality of the house. At the same time flattering the existence of a pleasant green space designed to relax.

Casa Vallromanes 12
Casa vallromanes 13

Inside, a purposely lack of partition walls gift us with a maximum spaciousness, provided to reach the highest confort. The taste for wooden as a noble material, appearing in the panels and mobile boards that compartmentalize the indoors, distributing the different collective and private rooms, and once again giving away harmony as a whole. Warmth both inside and outside home.

Casa Vallromanes 10

More info:

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Puedes utilizar los siguientes códigos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Artículos relacionados

Apartamento en Berlin de Coco Lapine 1 (Copiar)

El estilo limpio de Coco Lapine en un apartamento berlinés.


Exposición retrospectiva de Miguel Milá en la tienda Matèria

2 reading cabin

Marta Wengorovius presenta una ‘burbuja para la reflexión’ en la Trienal de Arquitectura de Lisboa.

time to design

¿Quieres mostrar tus diseños en la Stockholm Furniture Fair 2014?