Si, nosotros también usamos cookies. Esas cosas con nombre de "galletita" que ayudan a que tu navegación sea más personalizada. Cierra este mensaje y nos darás tu permiso para seguir utilizándolas. Y seguirás disfrutando de diarioDESIGN como siempre.

Feliz viaje por nuestra web Cerrar
Mariola Montosa
22 abril 2014

Egue & Seta studio turns a retail space into a luminous loft with an indoors garden in Terrassa.

Loft de Egue y Seta 1 (Copiar)The trick has not been to take advantage of the building’s well and turning it into a garden, since it is actually an artificial garden in which the light comes from a fake skylight in the roof. This and other artifices have been used by the catalan studio Egue & Seta to transform this ground floor retail space in Terrassa (Barcelona) into a house with the soul of a loft, a green heart and lots of smart design details.

Read more about Egue & Seta in diarioDESIGN.

Loft de Egue y Seta 2 (Copiar)

Another challenging point was to divide the public spaces from the private ones with only ten meters of wall, in a space of almost two hundred. How? By using plants and transparencies -like soft dividers- and also by playing with colors, materials and different levels.

Loft de Egue y Seta 3 (Copiar) Loft de Egue y Seta 4 (Copiar) Loft de Egue y Seta 5 (Copiar)

The plan is fully arranged around the false garden of bushes in different heights placed on a layer of pine bark. From there, the space is distributed in different areas.

Loft de Egue y Seta 6 (Copiar)

On one side there is a living room, located on a lower level excavated on the foundations of the building. Such design feature gives a sensation of height and spaciousness, and helps, indeed, to achieve the loft atmosphere.

Loft de Egue y Seta 7 (Copiar) Loft de Egue y Seta 8 (Copiar)

A feeling to which the built-in sofa, an oversized staircase and the eclectic mix of fabrics also contribute.

Loft de Egue y Seta 9 (Copiar)

The close dining room and kitchen are placed at ground level. A few highlights of both spaces, in which grey hues predominate, are the Bedrock Plan A table by Riva 1920, armless Eames chairs, the metallic beams of the ceiling and a vintage motorcycle.

Loft de Egue y Seta 10 (Copiar) Loft de Egue y Seta 11 (Copiar) Loft de Egue y Seta 12 (Copiar)

The kitchen also recreates a loft-like aesthetics combining large stainless steel surfaces, state-of-the-art appliances, directional track-mounted lighting, wooden countertops and see-through cupboards. Furnishing includes Lindse lamps and Bofinger metallic stools by Francisco Segarra.

Loft de Egue y Seta 13 (Copiar) Loft de Egue y Seta 14 (Copiar) Loft de Egue y Seta 15 (Copiar)

A polished concrete walkway with a brick wall leads to the more intimate rooms. In the bedroom the headboard is a partition wall too, playing at the same time the role of the bedside tables, storage and even shoe closet on its rear face. This piece is bespoke made in oak wood and metal grill.

Loft de Egue y Seta 16 (Copiar) Loft de Egue y Seta 17 (Copiar) Loft de Egue y Seta 18 (Copiar) Loft de Egue y Seta 19 (Copiar)

Wool blankets and textile reindeer heads provide a sense of comfort to the space and the dressing area itself also stands out for its large backstage mirror.

Loft de Egue y Seta 20 (Copiar) Loft de Egue y Seta 21 (Copiar) Loft de Egue y Seta 22 (Copiar) Loft de Egue y Seta 23 (Copiar)

The main bathroom is however naturally illuminated and here again furniture is multifunctional, like the concrete formwork bench that contains the bathroom fittings. It goes across two glass panels to become, on either side of the shower, a countertop for the wash basins.

Loft de Egue y Seta 24 (Copiar) Loft de Egue y Seta 25 (Copiar)

The house has also a guest bathroom, built in handcrafted clay and with a free standing washbasin that faces the interior garden through a glass wall. Both, the main and guest bathrooms, with its green hues, are the true paradises of this house.

Photo credits: Vicugo Foto + Mauricio Fuertes

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Puedes utilizar los siguientes códigos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Artículos relacionados

Carnegie Library 2

La lectura articula la remodelación del barrio obrero East Liberty en Pittsburgh, USA.

Fluvia Light&People apertura

Fluvia desvela los efectos de la luz en nuestro organismo.

Ruta D- VDW

Ruta D de la Valencia Disseny Week: creatividad, compromiso y tolerancia mandaron en Ruzafa.

Uno de los espacios que reflejan el espíritu de la Alicia de Tim Burton. Foto El País.

Visto en El País: Alicia en el país de los restaurantes.