Si, nosotros también usamos cookies. Esas cosas con nombre de "galletita" que ayudan a que tu navegación sea más personalizada. Cierra este mensaje y nos darás tu permiso para seguir utilizándolas. Y seguirás disfrutando de diarioDESIGN como siempre.

Feliz viaje por nuestra web Cerrar
Elena Minguela
9 octubre 2013

Low on budget and big on style: Sinaldaba studio renovates an attic in A Coruña.

1 sinaldaba san andres

Headed by Susana Vázquez Pérez and Ignacio Reigada Cordido, the Sinaldaba architecture studio has carried out the reformation of the top floor of a home dating from the late 19th C and situated in the centre of A Coruña (Galicia), in the Nortwest of Spain. In view of the the bad state of the space and the client’s low budget, they were handed carte blanche – the key to the project’s success.

2 sinaldaba san andres ESTADO  PREVIO

Original floor plan : San Andrés Attic

3 sinaldaba san andres ESTADO REFORMADO

New floor plan: San Andrés Attic

In its original layout, the attic was a typical one of the period: long and narrow plan with many small rooms. Everything that was opposite of the desired result. The first thing to do was pull down the non-supporting walls. Only the stair was retained.

4 sinaldaba san andres
5 sinaldaba san andres

Now with a wide, open-plan layout, the place was fitted with a long wooden piece that serves for the kitchen, bathroom, study and wardrobe. This long and continuous element covers all bases and ‘frees up’ the interior, giving also a visual continuity to the space.

6 sinaldaba san andres

Wood and white surfaces recur throughout the project. In this way, a neutral, white-bathed volume was created with the stone walls, floors and ceilings. This was not only the cheapest option but also brings luminosity to the apartment.

7 sinaldaba san andres
8 sinaldaba san andres
9 sinaldaba san andres

The long fir wood element affords all the necessary elements to make the apartment habitable.

10 sinaldaba san andres
11 sinaldaba san andres
12 sinaldaba san andres

The beams have been left uncovered and reinforced with metal elements.

13 sinaldaba san andres
Photographs: Abraham Viqueira

 

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

Puedes utilizar los siguientes códigos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Artículos relacionados

Ovale, la nueva colección de mesa de los hermanos Bouroullec para Alessi.

1 Huerto Urbano en un restaurante de Tokio

ON Design Partners diseña unos módulos agrícolas para abastecer un restaurante en Tokio.

MESHER Dise–o de espacios comerciales 02-02.indd

Editorial Gustavo Gili presenta “Diseños de espacios comerciales”, un libro de Lynne Mesher.

AJAC

Xª edición de los Premios AJAC Jóvenes Arquitectos de Cataluña.